Pitkän teknisistä onkelmista johtuvan päivitystauon aikana on vähän tokoiltu, hakuiltu ja kerran rymytty pk-esteillä.

Eilen tokoiltiin porokoiraväellä Varkaudessa. Huippua! Tuli vinkkejä ja ajatuksia ja harjoitusta ja inspiraatiota, ei pöllömpi treeni siis.

Kuitin takapuolelle tallentuivat päällimmäisinä tällaiset jutut:

- Naksuttelu koirien katsomisesta. Loitsun kun on vaikea keskittyä minuun koe/treenipaikalla niin käännetään tämä toivottavasti voitoksi kun toisten koirien näkeminen alkaa merkitä naksua ja maksua ja sitä kautta kontaktin tarjoamista.

- Leikin hyödyntäminen paremmin. Alkusytyttelyleikissä Loi on hyvin mukana, mutta vire laskee välittömästi kun aletaan tekemään "töitä". Eli tätä rajaa liukuvammaksi: leikki - tehtävä - leikki-harjoituksilla jotta vire pysyisi. Ja sitten se oma asenne: ettei leikkimisen ja työnteon välillä omassakaan mielessä olisi niin selkeä väliseinä vaan muistaisi pitää kivaa.

- Porukkaleikki! Syttyminen oli vielä eri luokkaa verrattuna siihen kun yksin leikin. Eli koko treeniporukka osallistuu lelun varastamisiin ja retuuttamisiin ja sitten kehuihin kun suuri uljas porokoira voittaa lelun itselleen!Supernastaa sanoi Loikkanen :-).

- Taas käyttöön se mitä on joskus kuureina tehtykin: perusasennot hauskaksi palkkaamalla niistä nopeasti ja tehokkaasti. Nyt ne on taas jääneet osaksi muuta tekemistä ja jäävät liian usein palkkaamatta ja treenaamatta omana itsenään.

- Teknisemmältä osastolta se takaosan käyttö. Alkoi hyvin löytyä kun Hertta naksautteli oikeissa kohdissa. 1000 toistoa, 30 toistoa päivässä ei muuten ole kuin reilun kuukauden urakka ;-). Samalla tulee palkattua niitä perusasentojakin sitten.

Mitä me sitten tehtiin?

Aluksi tehtiin paikkaistumiseen/makaamiseen jättämisiä ja siitä nostamisia evl-tyyliin vuorotellen. Korvat oli hukkasessa, joutui toistamaan käskyjä. Muutenkin kun otin suht suoraan autosta kentälle, Loi oli kovasti nuuskutteleva ja ympärilleen katseleva. Olisi pitänyt paremmin totuttaa ympäristöön.

Omat yksilöjutut aloitettiin suoralla luoksetulolla josta porukkaleikki palkkana. Sitten tehtiin niitä takaosan käännöksiä kuuri, ja uusi porukkaleikki.

Toisessa setissä sitten tunnari. Tein alle yhden oman etsimisen puskasta ja itse liike kokeenomaisesti tehtynä meni oikein hyvin :). Meni (porokoiraksi =P) ripeästi kapuloille, tarkisti ja otti oman ja toi sen. Lopuksi tehtiin ruudussa pysymistä. Tarkoitus oli ollut vahvistaa ensin palkalla ruudussa pysymistä ja ottaa sitten liikkeen loppu, mutta karkasi heti ekalla liikkurin käsky-sanalla mun perään, joten vahvistettiin vain sitten sitä ruudussa pysymistä niin että liikkurit huuteli sitä käskyä useat kerrat. Menin ruutuun sitten vapauttamaan palkalle.

Lopuksi purettiin treenit rauhassa ja tuli paljon hyviä ajatuksia :). Kiitos Hertalle, Lauralle ja Päivikille tosi hyvästä ja motivoivasta treeniseurasta!

Niin ja nyt on muuten tilattu sekä Control Unleashed että Pipan kirja, lopultakin ;-).